Monday, January 27, 2014

Raje uničiti kot dati pomoči potrebnim???

Današnjo jutranjo kavico smo začeli s težkimi temami. Vojne. Nato pa je beseda nanesla na današnje uničenje 37 ton ponaredkov znanih blagovnih znamk v koprskem pristanišču. Med ponarejenimi izdelki je največ športnih copat znamk Nike, Lacoste, Adidas in K-Swiss (skupaj nekaj manj kot 30 ton ali skoraj 27.000 parov) ter brisače znamke Playboy. Poseben stroj za mletje bo 37 ton športnih copat, kap, žog in brisač razcefral na majhne kose.

Praksa je takšna, da se o ponaredkih obvesti proizvajalce, ki se odločijo za nadaljne ukrepe. Običajno se pri manjših količinah ne odločijo za uničenje, ker je uničevanje predrago. Vendar, tudi če stvari ne gredo v mletje, ne smejo v humanitarne namene. (Hmmmm, zanima me, kam gredo te stvari, če ne gredo niti v mletje in tudi v humanitarne namene ne????)

No, tu pa se nam je porodilo vprašanje. Pa kaj se res ne da v Evropi sprejeti kak zakon, ki bi te stvari namesto da gredo v mašino za mletje, dali v humanitarne namene (recimo sedaj, po poplavah bi najbrž marsikomu prav prišel par superg ali pa brisača). Eh, ti zakoni in pravila so včasih res popolnoma nesmiselni.

No comments:

Post a Comment